Gå direkte til innhold

Vitenskapskafeen

HVA ER VITENSKAPSKAFEEN?


Vi kunne brukt ord som ”forskningsformidling”, ”folkeopplysning” og ”diskusjonsforum”. Men hvis vi skal være mer ærlige, er Vitenskapskafeen et sted å drikke (og spise?) noe godt mens du lærer noe nytt. Du kan delta i spennende diskusjoner, eller bare slarve over en kaffekopp.

 

HVA SKJER PÅ VITENSKAPSKAFEEN? 


Vi inviterer sterke navn innen vitenskap til å holde foredrag og diskusjoner, men ber dem legge igjen fremmedordene hjemme. Etter hvert vil publikum få anledning til å stille spørsmål, og det kan fort bli ganske sent før man kommer seg hjem.

 

HVEM KOMMER PÅ VITENSKAPSKAFEEN? 


Vitenskapskafeen trekker folk i alle aldre, og med all slags bakgrunn. Det viktigste er ikke hvem du er, men at du er interessert og nysgjerrig.

 

HVA ER HISTORIEN BAK VITENSKAPSKAFEEN? 


Den første “Café Scientifique” åpnet i Frankrike i 1997, og England fulgte opp i 1998. Nå er det et nettverk med over 40 kafeer i Europa.

 

HVEM STÅR BAK VITENSKAPSKAFEEN? 


De første Vitenskapskafeene ble arrangert av Forbundet Unge Forskere. Etter hvert har Forskning.no og Norges forskningsråd vært involvert. British Council har gjennom mange år vært en viktig støttespiller. Vitenskapskafeen har også samarbeidet med Det Norske Videnskaps-Akademi, NTNU, Senter for utvikling og miljø og CULCOM.

I dag arrangeres Vitenskapskafeen av Proscientia.

 

 

Publisert:
16.06.2009
Sist oppdatert:
13.09.2016